Het belang van cultuurverandering

Is agile beheer het invoeren van Scrum als werkproces? Of het trots ophangen van een Kanban-bord? Of het hebben van een daily stand up? Uiteraard niet: het invoeren van agile beheer behelst het veranderen van cultuur. Juist deze component wordt zo vaak onderschat of vergeten. Alsof met het invoeren van een nieuwe methodiek een ieder vanzelf verandert. In dit korte artikel zal ik drie handige handvatten geven voor het veranderen van cultuur.

1. Choose your battles wisely

Je kan niet alles veranderen en zeker niet alles tegelijk. Kies kleine stukjes waarop je strijd wil voeren en laat de andere even gaan. Een mooie manier om prioriteiten te kiezen, is voor je veranderingsproces ook een backlog aan te leggen en hieruit te kiezen wat je als eerste oppakt. Zorg ook dat je als team een gedeeld beeld hebt van de verandering. Dit maakt het makkelijker om iets uit te dragen.

2. Geef aandacht aan wat goed gaat

Alles waar je aandacht aan geeft, wordt versterkt. Als je ervoor kiest om je heel erg te focussen op wat fout gaat, krijgt dat meer aandacht dan de dingen die gewoon goed gaan. Wees dus wijs en geef hier je aandacht aan. Zelf vond ik dit trouwens wel de meest tegen-intuïiteve houding. Waarom zou je aandacht geven aan wat toch al goed gaat? Maar in de praktijk blijkt het een sterk hulpmiddel om een verandering vaart te geven.

3. Sta fouten toe én leer er van

Als je een verandering introduceert, gaan er geheid dingen mis. Zo is het leven nou eenmaal. Schep een omgeving waarin fouten worden toegestaan en waar er van wordt geleerd. Sterker nog, draag ook uit dat er fouten gemaakt mogen worden zolang er maar van wordt geleerd. Alleen zo kom je ook in een cultuur die verandering omarmt en steeds beter wordt.