De kloof tussen ontwikkelen en beheren

Yin en yang  zijn Chinese begrippen die verwijzen naar twee tegengestelde principes of krachten waarvan alle aspecten van het leven en het universum doordrongen zijn. Het yin-yangsymbool is de Oud-Chinese voorstelling van de kosmische dualiteit, waarbij yin vrouwelijkheid (aarde, koude, het noorden, vochtigheid) symboliseert en yang mannelijkheid (hemel, warmte, het zuiden, droogte). Het zijn echter niet louter tegenstellingen, maar vooral complementaire (elkaar aanvullende) waarden.

(bron: wikipedia)

Symboliek

Bijna iedereen kent het symbool van Yin en Yang wel. Voor degene die het nog even niet voor de geest kunnen halen, hieronder het symbool:

Yin Yang symbool

Yin Yang symbool

Kijk eens goed naar dit symbool, het symboliseert de verbondenheid tussen Yin en Yang, het één kan niet zonder het ander bestaan. En en het één maakt onderdeel uit van het ander. Ze zijn voor altijd met elkaar verbonden. Kijk nu een naar het volgende symbool:

two circles

Nee, het is geen eeuwenoud filosofisch symbool dat je toevallig nog nooit hebt gezien.  Het zijn gewoon twee cirkels die niet met elkaar verbonden zijn.

 

De kloof tussen ontwikkelen en beheren

De link naar ontwikkelen en beheren ligt nu voor de hand. We benaderen ontwikkelen en beheren als de twee cirkels die niet met elkaar verbonden zijn. Hoe vaak zeggen we niet dat we het over de muur gooien van ontwikkeling naar beheer?

Laten we nu zien dat ontwikkeling niet zonder beheer bestaat en beheer niet zonder ontwikkeling. Het ene heeft het andere nodig om te bestaan en is innig verbonden met elkaar. En deze werelden moeten met elkaar in balans zijn. Als ontwikkeling of beheer de overhand krijgt, raakt de balans tussen Yin en Yang weg.

Ik weet het… Het klinkt allemaal zweverig.

Maar uiteindelijk is dat het niet. Dus de volgende keer dat iemand roept dat de ontwikkelaars en beheerders het over de muur hebben gesmeten, denk dan eens aan beide plaatjes. En probeer de werelden bij elkaar te brengen.