Creatief beheer

Als een project wordt uitgevoerd, is het voor iedereen duidelijk dat er creativiteit nodig is. Problemen komen plots op, mensen vallen uit, wensen veranderen en voor dat alles moet in de context een oplossing worden gevonden. Daar is duidelijk creativiteit voor nodig en dat is dan ook het soort mensen dat in de projecten wordt gezocht. Als het project vervolgens overgaat naar beheer, wordt er iets anders verwacht van de mensen. Vanaf dat moment is er geen creativiteit meer nodig, vanaf dat moment is het beheer opeens zo simpel als het uitvoeren van wat goed ingerichte processen. Het is niets meer dan productiewerk en daar is geen creativiteit voor nodig.

Althans dat denkt men…

Wat mensen vergeten is dat beheer een uitermate creatief beroep is. Was er in het project nog wat ruimte voor veranderingen en aanpassingen, als het in beheer is, is het in productie. De oplossingen die je als beheerder moet verzinnen, krijgen nog een extra complexiteit. Vind in die kluwen maar eens oplossing die alle partijen tevreden houdt. Daar is een enorme dosis creativiteit voor nodig.

Een tussenweg

Wat je ook vaak in organisaties tegenkomt, is een tweedeling. Het simpele beheer (de productieprocessen) en de ontwikkeling (de creatieve mensen) worden dan gesplitst. De afdeling krijgt dan een naam als ‘beheer’ en ‘vernieuwing’. En als de vernieuwing is doorgevoerd, wordt deze overgedragen aan het beheer. Maar die overdracht gaat natuurlijk niet altijd soepel want de beheerafdeling is niet gehoord in het proces. Of er wordt weer een papieren proces opgetuigd zodat de beheerafdeling wel is gehoord. Uiteraard niet herkenbaar voor degenen die dit lezen.

Op naar één

Het moge duidelijk zijn na het lezen van deze korte blog. Splits vernieuwing en beheer niet maar centraliseer ze rond één applicatie. Uiteraard neemt dit niet weg dat iedereen zijn eigen rol vervult in beheer. Het maakt alleen duidelijk dat je doel niet vernieuwing of beheer is. Je doel is om een applicatie aan te bieden waar de klant iets aan heeft.